kinderbrillen

Wanneer een kind een bril moet gaan dragen, betekent dat altijd heel wat binnen het gezin. Zoiets moet altijd met veel aandacht worden begeleid. Niet alleen door de ouders, maar ook door de opticien. Aan onze kleinste klanten besteden wij daarom veel tijd en aandacht.

oogmeting

Wanneer u onzeker bent over het zicht van uw kind kunt u altijd bij ons terecht.

De oogmeting bij kinderen tot en met 11 jaar wordt door onze orthoptiste gedaan.

Omdat een kinderoog nog niet volledig uitgegroeid en ontwikkeld is moeten er toch speciale eisen aan die oogmeting worden gesteld die alleen door de orthoptiste gedaan kunnen worden.

Voor een afspraak bij onze orthoptist kunt u telefonisch een afspraak maken.

Een complete kinderbril voor kinderen tot 12 jaar vanaf € 199,-. U kunt kiezen uit een uitgebreide  collectie kindermonturen.

  • Inclusief extra dunne geharde en ontspiegelde glazen.
  • Keuze uit topmerken o.a, BBig, Mexx, Ray Ban, Oakley, Lookkino, e.a.

glazen

De glazen dienen altijd onbreekbaar te zijn, maar ook zo krasvast als mogelijk. Bij hogere sterkten worden de glazen speciaal geslepen om ze, cosmetisch gezien, zo dun en mooi mogelijk te maken. Er wordt altijd gebruik gemaakt van kunststof glazen met een hardingslaag.

bril

Een kinderbril is geen volwassenenbril. De verhoudingen van een kinderhoofd zijn anders dan bij een volwassene en juist de anatomische pasvorm van een bril bepaalt het plezier dat een kind heeft om die bril te dragen. Daarnaast moet een kinderbril natuurlijk stoer zijn of juist heel lief en kleurig. Wij besteden daar bij de kindercollectie samenstelling veel aandacht aan. Maar ook wat betreft materiaalkeus: de sterkte en buigzaamheid van de materialen en licht van gewicht.

aandacht

Het uitzoeken en afleveren van kinderbrillen kost tijd en aandacht. Maar wij realiseren ons dat op zo´n jonge leeftijd een goede brilcorrectie, die met plezier gedragen wordt, ontzettend belangrijk is voor de hele ontwikkeling van het kind. Daarbij zijn alle facetten belangrijk, zoals het goed afleveren en afstellen van de bril, maar ook een uitgebreide instructie hoe het kind de bril moet behandelen en verzorgen. Wij vinden het leuk om er voor te zorgen dat uw kind trots en gelukkig is met de nieuwe bril!