Kinderbrillen

Wanneer een kind een bril moet gaan dragen, betekent dat altijd heel wat binnen het gezin. Zoiets moet altijd met veel aandacht worden begeleid. Niet alleen door de ouders, maar ook door de opticien. Aan onze kleinste klanten besteden wij daarom veel tijd en aandacht.

Ons kinderplan

Een complete kinderbril voor kinderen tot 12 jaar vanaf € 199,-. U kunt kiezen uit een uitgebreide  collectie kindermonturen.

  • Inclusief extra dunne geharde en ontspiegelde glazen.
  • Keuze uit topmerken o.a, Ray Ban, Oakley, Mexx, Lookkino e. a.

De oogmeting

Wanneer u onzeker bent over het zicht van uw kind kunt u voor de eerste ogen-test altijd bij ons terecht. Indien nodig verwijzen wij uw kind door naar de oogarts.

Vaak wordt de eerste bepaling van de oogcorrectie die nodig is gedaan door de oogarts. Vooral bij heel jonge kinderen is dat wenselijk.

Omdat een kinderoog nog niet volledig uitgegroeid en ontwikkeld is moeten er toch speciale eisen aan die oogmeting worden gesteld die alleen door de oogarts gedaan kunnen worden. Hierna krijgt u een recept mee waarmee u vervolgens weer bij ons voor glas- en montuuradvies langs kunt komen.

De bril

Een kinderbril is geen volwassenenbril. De verhoudingen van een kinderhoofd zijn anders dan bij een volwassene en juist de anatomische pasvorm van een bril bepaalt het plezier dat een kind heeft om die bril te dragen. Daarnaast moet een kinderbril natuurlijk stoer zijn of juist heel lief en kleurig. Wij besteden daar bij de kindercollectie samenstelling veel aandacht aan. Maar ook wat betreft materiaalkeus: de sterkte en buigzaamheid van de materialen en licht van gewicht.

De glazen

De glazen dienen altijd onbreekbaar te zijn, maar ook zo krasvast als mogelijk. Bij hogere sterkten worden de glazen speciaal geslepen om ze, cosmetisch gezien, zo dun en mooi mogelijk te maken. Er wordt altijd gebruik gemaakt van kunststof glazen met een hardingslaag.

Aandacht

Het uitzoeken en afleveren van kinderbrillen kost tijd en aandacht. Maar wij realiseren ons dat op zo´n jonge leeftijd een goede brilcorrectie, die met plezier gedragen wordt, ontzettend belangrijk is voor de hele ontwikkeling van het kind. Daarbij zijn alle facetten belangrijk, zoals het goed afleveren en afstellen van de bril, maar ook een uitgebreide instructie hoe het kind de bril moet behandelen en verzorgen. Wij vinden het leuk om er voor te zorgen dat uw kind trots en gelukkig is met de nieuwe bril!