Contactlenzen

Een goede contactlensaanpassing is noodzakelijk, zodat:

  • het hoornvlies voldoende zuurstof krijgt;
  • de contactlens niet te veel of te weinig verschuift op het oog;
  • de vorm van het oog niet verandert door het dragen van contactlens.

Een halfjaarlijkse controle is daarom noodzakelijk.

 

 

Contactlenzen zijn voor vrijwel iedereen mogelijk en kunnen ook de leesbril vervangen!

Contactlenzen proberen!

Een maand lang zonder kosten en geheel vrijblijvend contactlenzen proberen.

Contactlenzen zijn in diverse soorten en materialen verkrijgbaar. Voor u de meest gangbare contactlenzen op een rijtje.

Daglenzen

Daglenzen zijn zachte contactlenzen waarvan u iedere dag een nieuw paar in moet doen. Voor wie wil wennen aan contactlenzen en graag regelmatig nog afwisselt met een bril, zijn dit ideale lenzen. Een ander voordeel van daglenzen is dat ze heel hygiënisch zijn. U hoeft ze nooit op te bergen, want aan het eind van de dag gooit u ze gewoon weg.

Heeft u een cylindrische afwijking? Of een leesbril nodig? Ook die is in daglenzen te corrigeren. Nog een pluspuntje: zachte lenzen wennen snel. Al snel draagt u ze zonder dat u het door heeft.

Daglenzen hebben wij op voorraad. 

2-Weekslenzen

Deze contactlenzen gaan gemiddeld 2 weken mee. Zij zijn iets dunner dan de maand lenzen waardoor ze als meer comfortabel ervaren worden.

Deze contactlenzen zijn gemaakt van silicone hydrogelmateriaal en staan dus garant voor een hoog comfort en een hoge zuurstofdoorlaatbaarheid.

Maandlenzen

Maandlenzen zijn zachte lenzen en kunt u een maand dragen en daarna vervangt u deze voor twee frisse lenzen. Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er bijv. ook multifocale maandlenzen en cilindrische maandlenzen.

De maandlens is veruit de populairste contactlens. U hoeft maar 12 keer per jaar een setje lenzen te vervangen. Maandlenzen zijn dus makkelijk én duurzaam in gebruik, en zijn goedkoper dan de dag- en 2-weeklens

Lenszorgplan

Als u dagelijks lenzen draagt bieden wij u ons lenszorgplan aan:

  •  Korting op de lensprijs 
  •  Vast maandelijks laag bedrag, gespreide betaling via automatische incasso
  •  Aan het gebruik van test-maandlenzen bij de eerste passing zijn geen kosten verbonden.
  •  Alle lenscontroles zijn inbegrepen, zowel periodieke als extra controles.
  •  Regelmatig gratis testmogelijkheden van nieuwe lenzen en/of materialen.
  •  Maandlenzen: Gratis vervangende lenzen bij breuk of verlies

 

Nachtlenzen

Wat zijn nachtlenzen?
Nachtlenzen draag je als je slaapt. Terwijl je slaapt, corrigeren de lenzen de ogen. Overdag kan je dan scherp zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing wanneer je vaak last hebt van droge ogen! Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of als u gewoon geen bril op wilt. Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent.

Helaas zijn nachtlenzen niet voor iedereen de oplossing. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00.

Voor het aanmeten van nachtlenzen wordt met behulp van geavanceerde apparatuur een digitale afbeelding van de ogen gemaakt. Dit is belangrijk om de vorm van je ogen nauwkeurig te bepalen. Met deze gegevens en de sterkte worden nachtlenzen precies op maat gemaakt, een ‘maat-lens’.

We adviseren om nachtlenzen ieder jaar te vervangen. Alleen op deze manier kunnen we een goede werking van je nachtlenzen garanderen. De prijs van de nachtlens is hoger dan de ‘dag’lens en regelmatige controle is noodzakelijk. De nachtlens is vooral geschikt voor wie overdag comfort wenst.

Wij helpen u graag verder bij het kiezen van de voor u meest geschikte contactlens.